..
.
Det är viktigt med historia. Det insåg redan de gamla grekerna.
Dessa har en väldigt rik historia. Även inom stenbranschen är 
vi rika på historia, eller kanske historier. 
Vi kommer att fylla på med några nya då och då.
   
 
                                              INTERVJU med P 

Inför millenniumskiftet har gjorts en intervju med en ledande politiker (P) i ett stort parti i ett land i Norra Europa. Intervjun sänds på nyårsafton, men vi har fått en föhandstitt. Eftersom intervjun innehåller många, enligt politikern, drastiska och revolutionerande tankar, så avslöjas inte namnet på vederbörande.  

Utfrågare är reporter R: Välkommen till studion och detta millenniets sista intervju. Vi börjar med att fråga om vi skall gå med i EMU? 

P: EMU är en fråga som sedd i objektiv samordning kräver reella hypoteser avseende administrationen. Detta i sin tur ger att konstruktiv information utvecklas genom informella restriktioner på näringslivet.  

R: Du menar att vi bör gå med? 

P: Frågan kan verka enkel, men låt mig förklara. I ståndpunkter som dessa kan krävas konsekvent kravanalys som modifieras i latenta strukturer för myndigheterna. Då blir samtidigt samordningen en komprimerad batch som leder till konklusioner i fråga om utfallet. 

R: Du menar att vi skall gå med senare? 

P: Nu får jag be Dig vara uppmärksam så att jag inte behöver upprepa det jag redan sagt . Då riskerar vi att tittarna tappar intresset. 

R: Tack jag förstår, låt oss då fråga hur Du ser på utvecklingen av jobb inom den svarta sektorn. 

P: Det här är en mycket svår fråga. Mot bakgrund av konventionell effekt utvecklas principiella restriktioner inom ramen för intressenterna. IT- bolagen är en sådan intressent. 

R: Menar Du att IT- bolagen arbetar inom den svarta sektorn. 

P: (ha, ha, ha) Nu lät Du fantasin skena iväg, det var nämligen just det jag inte sa. Men det kan vara så att rörande en dynamisk ökning så generaliseras fundamentala ideologier i vår globala närhet. Då får vi subkulturer som modifieras inom ramen för utfallet. 

R: Jag tror att våra tittare vill ha ett mera klart besked än så, finns det svarta jobb inom IT- branschen? 

P: Jag har stor respekt för våra tittare. Många är mer kompetenta inom detta än både Du och jag, så låt oss inte skriva dem på näsan vad De skall tycka. Utan låt var och en subjektivt samordna och verifiera alla reella strukturer vad gäller detta. Vi politiker och även massmedia gör ofta misstaget att i godtyckliga utfall göra långbänk av de mest elementära restriktioner.  

R: Slutligen, vilket ser Du som den viktigaste frågan under nästa millennium? 

P: Det kan verka förvånande, men jag ser att den viktigaste frågan är att få medborgarna att förstå vad vi politiker menar, folkbildning helt enkelt. 

R: Vore det inte enklare att Ni valde ett mera lättförståeligt språk?  

P: Du kan inte på allvar mena att det som politiker under generationer byggt upp skulle raseras bara för att ett fåtal inte begriper vanlig svenska. Nej, låt oss skicka ut en seriös instruktion som utvecklar partiella och totala verbalrutiner för medborgarna. Då kommer också sambandet mellan verifiering och baskunskaper att driva fram samhället. 

R: Vad menar Du med det där sista? 

P: Precis vad jag sa. 

R: Och därmed tackar vi P för en uttömmande och intressant intervju.  

P: Det är jag som skall tacka. Det är alldeles för sällan som jag och mina kollegor får tillfälle att så här i medierna förklara på ett elementärt och adekvat sätt vad vi menar. Ibland tenderar till och med jag att bli allt för undervisande och pastoral i min framtoning, vilket leder till adekvata verbalkonflikter, som i sin tur får synergieffekter på andra områden. Så än en gång tack. 
______________________________________________________________

En liten historia från travhästarnas värld.  
Det var efter en tisdagslöpning på Jägersro i Malmö. I baren satt, salig i åminnelse, Ego Boy och flirtade med en av sina mindre kända feminina kollegor om märkliga lopp de varit med om. Ego´s kompis sa att hon 3 veckor tidigare på Solvalla hade känt sig allmänt hängig och ur form så före sista kurvan låg hon på femte eller sjätte plats utan förhoppning att ge sina spelare någon utdelning. 
Då inträffade det märkliga att hon kände ett stick strax under svansen och hon fick en enorm kraft. Hon sprang om hela fältet i ytterspår och vann med hela två längder och gav 7 gånger pengarna. 
Ego boy berättade att han själv varit med om en liknande händelse på Åby travet 2 veckor tidigare när han legat inklämd i tredja par inner utan ork att ta sig ut. Då hände samma sak, ett stick under svansen, han trängde sig ut och vann med minst fyra längder. Båda hästrana nickade i samförstånd över allt märkligt som kan ske. 
Vid bordet intill satt en relativt påstruken vinthund, som sprang på olka hundkaplöppningsbanor, och han påtalade för sina snabba kollegor att det hade minsann han varit med om flera gånger. Just känslan av att vara ur form, ligga risigt till och sedan få ett stick under svansen som gör att Du helt plötsligt blir oslagbar. 
Ego Boy sträckte sig fram till sin vännina och sade med låg röst: " Har Du hört något liknande, en hund som pratar". 
______________________________________________________________
  
Det berättades på sextiotalet om när Sophia Loren besökte Walter Ullbricht i dåvarande DDR. Han lovade då att hon tack vare sin skönhet fick lov att önska sig vad som helst. Sophia, som var en klok kvinna, sa då att "Jag önskar att Ni öppnar Berlinmuren". Walter sken upp och sade "Aber schöön, Ni önskar vara ensam med mig". 

Elaka tungor gör nu gällande att Gudrun S. Och Göran P., varit på en blöt fest där Göran lovat Gudrun tre önskningar för att hon är så vacker. Han hade tappat sina glasögon och smakat ganska mycket på Gudruns medhavda hemgjorda saft. Gudrun ville då få träffa Anders S., Ylva J. och Erik Å. på tu man hand.  
Görans ansikte lyste upp som en kräftlykta i augusti. "Hurra, får dom träffa Dig så blir jag snart ensam i regeringen och får verkligen bestämma allt själv".  
Historien går igen med den skillnaden att Walter Ullbricht inte höll sitt löfte.

 
Webmaster   [email protected]